Go Norsk Friluftsliv to main content
30. Aug 2025

Gratis soppkurs

Mer informasjon
20250803 104809
IconSted
Stjørdal
Stjørdal
Icon Tid
Kl. 10.00 - 14.00
Icon Arrangør
Naturvernforbundet i Stjørdal og Meråker
Icon Kontaktperson
Naturvernforbundet i Stjørdal og Meråker arrangerer gratis soppkurs med dyktig soppsakkyndig fra Mæla Øvre. Påmelding på epost er nødvendig, se link.

Soppkurs med Mæla Øvre: Kunnskap, trygg sanking og unike smaksopplevelser.

Påmelding til: stjordal@naturvernforbundet.no

Vi har begrenset antall plasser, så du må få bekreftelse fra oss før du møter opp. Meld deg på så snart som mulig. Navn og telefonnummer sånn at vi kan nå deg om vi må avlyse eller endre noe i siste liten.

Dato: Lørdag 30. August

Tid: 10.00 – 14.00

Oppmøte: på parkeringsplassen ved Skatval kirke kl 10.

Bli med Mæla Øvre ut i skogen og oppdag en ny verden av smaker! Naturen byr på en rik overflod av matsopp – for den som vet hva man skal se etter. Spiselige ville sopper har spennende smaksprofiler og teksturer, og kan bli et verdifullt og bærekraftig tilskudd til ditt kjøkken.

For å kunne utnytte disse ressursene på en trygg måte, er det viktig med solid soppkunnskap. Noen sopper kan være giftige, og forvekslinger kan få alvorlige konsekvenser. Dette kurset gir deg verktøyene du trenger for å føle deg trygg i soppskogen.

Du vil lære å identifisere vanlige og sikre matsopper, samtidig som vi ser nærmere på farlige forvekslingsarter. Vi går gjennom typiske kjennetegn, voksesteder og hva du bør se etter i naturen for å kunne sanke med sikkerhet og trygghet.

I tillegg snakker vi om smak og tilberedning, hvordan du tar vare på fangsten, og hvordan du kan høste sopp på en bærekraftig måte. Kurset gir både kunnskap og inspirasjon – med mål om å gjøre deg tryggere og mer bevisst i møtet med skogens ville smaker.

Smaksprøver av dagens fangst

Hvis forholdene ligger til rette for det, fyrer vi opp bålpanna og lager en liten smaksprøve av dagens soppfangst!

Ta gjerne med en brødskive eller noe annet enkelt du kan legge sprøstekt sopp på – så får du en liten demonstrasjon av tilberedning og smak av matsopp, der og da.

Praktisk informasjon:

Kurset foregår utendørs – kle deg etter været og gjør deg klar for en dag i skogen.

Husk å ta med:

Kniv (helst med slire) Papirposer Kurv eller solid handlepose Notatbok og skrivesaker Matpakke og drikke

Icon Oppmøtested
Oppmøtested: parkeringsplass ved Skatval kirke.