Ta med soppkurven, eller enkeltsopper og få kontrollert det du har sanket av soppsakkyndig Liv Anne Aanesen. Målet er at soppen du tar med hjem er god og trygg mat, og at du blir inspirert til å ta nye turer i soppskogen.
Slik plukker du sopp: Det anbefales at du skiller de forskjellige soppene i bokser eller papirposer før du legger dem i kurven. Da kommer ikke eventuelle giftige sopper i kontakt med spiselige, og soppen blir ikke klemt i stykker. Forsøk å ta med så mye av soppen som mulig, både hatt, stilk og basis av stilken. Dette for å få med mest mulig av viktige kjennetegn, som er nødvendig for å kunne bestemme hvilken sopp du har plukket. Unngå sopper som er for gamle eller sterkt invadert av insekter.
Utstilling: Det blir en utstilling av sopper som er funnet i området de siste dagene, slik at du kan lære litt om hva som er mulig få finne akkurat. I tillegg finnes det ulike brosjyrer som deles ut gratis.
Gratis: Soppkontrollen er gratis og åpen for alle.