Go Norsk Friluftsliv to main content

Bli med Safari på tur

Sjekk ut episodene der Safari inviterer med seg venner ut i i norsk natur for å hjelpe dem å finne sin friluftsglede under Friluftslivets år 2025! Flere episoder dukker opp gjennom året på YouTube-kanalen til Norsk Friluftsliv.

Episode 1: Kan Fortnite-pro Nyhrox bygge Norges beste bål?

I denne episoden tar Safari med seg verdensmester i Fortnite, Nyhrox, ut i Oslo-marka for å prøve å finne hans friluftsglede. Taktikken til Safari er å lære Nyhrox å lage bål, og de møter derfor en speider som i følge Safari nesten er like pro som ham. 

De lærer noen heftige båltriks og konkurrerer i hvem som lager best bål. Det blir både diskusjoner, intriger og uenigheter når Safari jobber iherdig for at Nyhrox skal bli friluftsfrelst. 

Klarer Safari å konvertere Nyhrox til en friluftsglad bass, eller vil han være enda mindre friluftsinteressert enn før?

Ingredienser til 4 porsjoner 

  • 1 liter melk, valgfri type 
  • 100 gram mørk kokesjokolade 
  • 4 ss sukker 
  • 1 ts vaniljesukker 
  • 0.5 ts kanel 
  • 0.5 ts chilipulver (NB: mengde etter eget ønske)
  • 1 klype salt 

Slik gjør du det

1. Hakk sjokoladen i biter og smelt den sammen med litt av melka. 

2. Når sjokoladen er smeltet tilsetter du resten av melka, i tillegg til sukker, kanel, vaniljesukker, chili og salt. Varm opp under omrøring. Kakaoen skal ikke koke. 

3. Drikk kakaoen rykende varm, gjerne med krem eller vaniljeis og et dryss kanel på toppen.

Produsert av Lucky View & Loff 
Med: Safari Shabani og Emil Nyhrox Bergquist 
Produsent: Mikkel Graham Guttormsen 
Regissør : Christoffer Wæraas Foto: Johannes J. Apelseth 
Klipp: Mads Holm Neset og Bror Felix Løland 
Manus: Christoffer Wæraas 
Vignett: Mads Holm Neset

 Sjekk mer på blispeider.no

Episode 2: Sopptur på Fløyfjellet med Ole Sirnes

I denne episoden tar Safari med seg kokk og TikToker, Ole Sirnes, opp på Fløyfjellet for å prøve å finne hans friluftsglede. Safari har forberedt en matlagings-challenge til Ole, og prøver å spre god stemning ved å dele ut flest mulig klemmer. 

Klarer Safari å konvertere Ole til en friluftsglad bass, eller vil han være enda mindre friluftsinteressert enn før?

Ingredienser 

  • 2 stk rød paprika 150 gtomatpuré 
  • 1 stk rødløk 2 fedd hvitløk 
  • 1 ss timian, tørket eller fersk 
  • 0.5 ts karri 
  • 2 stk laurbærblad 
  • 400 g ris 
  • 1 passe mengde vann til risen (se pakken for mengde) 
  • 0.5 dl olje 
  • 2 terninger buljong (til risen) 
  • 1 kg skogsopp (for eksempel kantarell, traktkantarell, steinsopp, piggsopp, fåresopp) 
     

Slik gjør du: 

  1. Ta ut innmaten til paprikaen og kutt den i småbiter. Kok deretter paprikaen til vannet er nesten borte, og kjøl den ned. 
  2. Skrell rødløk og kjær den i små terninger. Finhakk hvitløk. 
  3. Stek løken i mye olje. La løken bli gyllen før du tilsetter hvitløk. 
  4. Når løken og hvitløken har stekt litt, tilsetter du den reduserte paprikaen og lar det koke litt før du tilsetter tomatpuré. La det koke litt til. 
  5. Tilsett buljong til løk- og paprikablandingen, og deretter ris og vann. La det koke til risen er ferdig. 
  6. Skjær soppen i store terninger og stek i olje eller smør. 
  7. Bland det meste av soppen inn i risen, og legg noen fine biter på toppen. Link til hele oppskriften: https://turmat.no/oppskrifter/lunsj/jollof-ris-med-skogsopp

Produsert av Lucky View & Loff 
Med: Safari Shabani og Ole Sirnes 
Produsent: Mikkel Graham Guttormsen 
Regissør : Christoffer Wæraas 
Foto: Bastian Fjeld Klipp: Mads Holm Neset og Bror Felix Løland 
Manus: Christoffer Wæraas Vignett: Mads Holm Neset

Skjermbilde 2025 04 08 145819

Ta Friluftstesten og få inspirasjon til aktiviteter i naturen!

Har du lyst til å være mer ute? Friluftstesten gir deg forslag til aktiviteter, slik at du kan finne din friluftsglede!

Icon