Go Norsk Friluftsliv to main content
06. aug. 2025

4-dagers hytte til hyttetur på Hardangervidda

Mer informasjon
4-dagers hytte til hyttetur på Hardangervidda
IconSted
Vøringsfoss
Icon Tid
Icon Arrangør
Larvik og Omegns Turistforening
Icon Kontaktperson

Larvik og Omegn Turistforening inviterer til en fantastisk opplevelse på Hardangervidda, en 4-dagers tur på 52,6km, fra hytte til hytte med fullpensjon og fjordcruise fra Halne til Skaupa. Dagsetappene er ikke lange og stigningene er få. Så lenge du er vant til å gå med sekk på ryggen, kan du melde deg på!

Hyttene vi besøker i kronologisk rekkefølge:
Halne Fjellstugu > Rauhelleren Turisthytte > Stigtuv Turisthytte > Halne Fjellstugu

Turbeskrivelse

Onsdag 6. August:
Vi møtes på Halne Fjellstugu kl 17:00 hvor vi sjekker inn i fellesskap på hytta. Etter romfordeling skal vi samles og bli litt kjent før det blir fullverdig middag et par timer etter adkomst. Vi prater litt sammen om selve turen før vi legger oss denne kvelden.

Torsdag 7. August:
Vi starter turen vår tidlig med Halnekongen som tar oss over Halnefjorden og over til Skaupa. Fra Skaupa er det cirka 4 timer vandring til Rauhelleren Turisthytte i bølgende terreng. Vi tar selvfølgelig noen raster underveis for å nye både matpakke og naturen rundt oss. På Rauhelleren Turisthytte skal vi nyte et godt måltid og overnatte før turen går videre neste dag.

Fredag 8. August:
På morgenen drar vi fra Rauhelleren Turisthytte og beveger oss mot Stigtuv Turisthytte. Etappen tar omtrent 4 timer, pluss noen raster underveis og er moderat krevende i småkupert terreng i vakker natur. Vel fremme på Stigtuv vil vi sjekke inn og ha godt med tid til å ta det med ro, prate sammen og nyte nok en god middag før vi legger oss.

Lørdag 9. August:
Siste etappe går denne dagen fra Stigtuv og tilbake til Halne. Denne etappen vil sannsynligvis også ta omtrent 4 timer pluss rast, og siden flere sannsynligvis skal kjøre langt denne dagen, vil vi starte tidlig fra Stigtuv. Denne etappen har størst andel av våtmark, og er også å regne som middels krevende. På Halne skal vi samles og prates litt før vi tar avskjed, og den som ønsker kan overnatte på Halne Fjellstugu denne dagen på egen regning.

Oppmøtested
Halne Fjellstugu, Halne, 5785 Vøringsfoss, 6. August kl 17:00

Prisen dekker: 
Overnatting med fullpensjon på alle hyttene, administrasjon, turledelse og overfart med båten Halnekongen fra Halne Fjellstugu og ca 13km inn over Halnefjorden til Skaupa. 
Etter 6. Juli/påmeldingsfristen er all påmelding bindende.

Turledere: 
Yngve Bergman, Ellen M. Kristiansen

Planleggingsmøte:
Fredag 11. Juli, kl: 18:00. Dette blir et digitalt møte på Teams. Deltakerne blir kontaktet før møte for pålogging.

Pakkeliste:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det tilegnet utstyr og bekledning på høyfjellet. Sjekk ut DNTs pakkeliste slik at du er godt forberedt til fellesturen. Se også DNTs videoer med tips om hvordan pakke sekk.
Vi snakkes sammen på planleggingsmøte ang bl.annet pakkelisten (klær, mat m.m.).


  1. Øvrig informasjon:
  2. - Vi ber om at deltakere med sykdommer eller matintoleranser som kan påvirke turen gir beskjed om dette i kommentarfeltet ved påmelding.
  3. - Vi tilrettelegger dessverre ikke for tur med hund denne gangen.
    - Vi må ha minimum 10 deltakere for at turen blir gjennomført.

Dette er en tur i høyfjellet. Her er noen punkter du må være klar over:

  1. 1. Ta med varme, vindtette og vanntette klær.
  2. 2. Været i høyfjellet er annerledes enn i lavlandet. Du må være forberedt på lave temperaturer, også om sommeren. Været kan skifte raskt. Selv om det er fint vær i lavlandet, kan det være tåke og vind i høyfjellet og vesentlig lavere temperaturer.
  3. 3. Turlederne har kart, kompass og GPS, men ta gjerne med eget. I Norge kan det være vanskelig å følge stien, selv om den er merket. Spesielt i tåke kan man gå seg bort.
  4. 4. Ta med nok batterier (og en powerbank)! I kulde bruker du mer strøm.
  5. 5. Man har som regel IKKE mobildekning (og IKKE internett) i høyfjellet.
  6. 6. Skal du gå flere dager i fjellet, må du være i fysisk form til å klare det.
  7. 7. Som regel kan du drikke vann i høyfjellet, men det er ingen garanti. Vær oppmerksom i områder med mye ferdsel og i små vassdrag.
  8. 8. Ta med alt søppel hjem!
  9. 9. Naturen i høyfjellet er svært sårbar. Ikke forstyrr dyr og fugler, og ikke ødelegg vegetasjonen. Turisthyttene har fersk info om reinsdyrene som ferdes her, noe vi må ta stor hensyn til!


Hva er en fellestur med DNT? 

Utstyr og kart:
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter. Det er også mulig å leie friluftsutstyr på bua.no!

Medlemskap i DNT
Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. 

Bli medlem i Larvik og Omegn Turistforening!

Icon Oppmøtested