Go Norsk Friluftsliv to main content
13. juli 2025

Ekspedisjon Fanaråken (10-13 år)(BT25)

Mer informasjon
Ekspedisjon Fanaråken (10-13 år)(BT25)
IconSted
Luster
Icon Tid
Icon Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Icon Kontaktperson

Over blå breer opp på 2000-meters topper, og ned i dype, grønne daler med skarpe tinder i alle himmelretninger. Vi overnatter på Norges høyestliggende betjente hytte - Fannaråken. På denne turen får barn og voksne virkelig oppleve høyfjellets perler. Bli med inn i jotnenes rike!

For barn fra 10-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Sognefjellshytta 1 410 moh

  • Vi møtes på hytta senest kl. 18.00. Kort velkomst av turlederne.
  • Middag.
  • Praktisk informasjon og bli-kjent-aktiviteter.
  • Rolige aktiviteter og lek ute og inne. Vi skal tidlig opp i morgen!

Dag 2: Sognefjellshytta - Fannaråkhytta 2.059 moh, ca 14 km/6 timer

  • Tidlig frokost.
  • Alle er klare for avgang kl. 08.30. Vi legger i vei opp mot breen, der vi møter breførerene. Vi får på oss nødvendig utstyr og følger breen slakt oppover mot Fannaråken. Etterhvert får vi et storslått utsyn til Hurrungane, med Store Skagastølstind som kongen i dette fjellmassivet. Fannaråken er DNTs høyestliggende betjente hytte, 2.068 moh. Dette blir en naturopplevelse vi aldri vil glemme. 
  • Middag.
  • Vi håper på godt vær så vi kan tilbringe kvelden utendørs og nyte den fantastiske utsikten fra Fannaråkhytta.  

Dag 3 Fannaråkhytta - Skogadalsbøen 832 moh, ca 11 km/4 timer

  • Frokost.
  • Alle er klare for avgang kl. 10.00. Litt lek og aktiviteter før vi legger i vei. 
  • Det er bare å glede seg - i dag skal vi gå ned 1200 høydemeter fra Fannaråkhytta til vakre Skogadalen og den stemningsfulle hytta Skogadalsbøen. Hele dagen har vi utsikt utover Utladalen og toppene som omkranser den. 
  • Om været tillater det, tar vi et forfriskende bad i elva mot slutten av turen. Vel framme slapper vi av på det idylliske tunet.
  • Middag.
  • Aktivitet og lek ute og inne. 

Dag 4 Skogadalsbøen-Sognefjellshytta, ca 13 km/5 timer

  • Frokost.
  • Vi møtes på tunet klare for tur kl. 09.00. I dag skal vi tilbake til Sognefjellshytta og følger den vakre Utladalen nordover. Etterhvert får vi gjensyn med Fannaråken i vest - og Smørstabbreen i øst. Turen tilbake til Sognefjellshytta er ca. 13 km, og vi tar mange fine stopp underveis med lærerike temaer.  
  • Vi er tilbake på hytta ca. kl. 15.00, og da blir det diplomutdeling og avskjed. 

Vi tar forbehold om endringer i programmet.
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Barn: Kr 1999,-
Voksne: Kr 3999,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 750,- og voksne kr 1 500,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, breføring og -utstyr og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. 

Dette er en pakkereise som er omfattet av lov om pakkereiser og er dekket av garantiene som gis av Reisegarantifondet.

Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Maks antall deltakere: 14 + 2 turledere

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Krevende
Både barn og voksne må kunne gå i 7 timer og opp mot 16 km på sti i ulendt og til tider bratt terreng. På denne turen bærer vi bagasjen vår selv fra hytte til hytte, og alle må være i stand til å bære sin egen sekk med nødvendig klær, mat og utstyr. Brevandringen bidrar også til at dette en tur som er mer krevende enn de fleste Barnas Turlag-turer. Dette er en tur for fjellvante barn og voksne - en ekspedisjon! 

Overnatting

Familiene bor på 4-6-sengsrom bortsett fra på Fannaråkhytta der alle sover på sovesal. Familier med 2-3 personer, vil ved enkelte tilfeller dele rom med andre familier. Husk lakenpose.

Les mer om hyttene
Sognefjellshytta
Fannaråkhytta
Skogadalsbøen

Matallergier: Gi beskjed i merknadsfelt ved påmelding.

Hvordan komme til Sognefjellshytta?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Det er viktig å sikre seg en transportløsning før påmelding på turen. 

Med offentlig transport: Fra Oslo kan du ta tog eller buss til Otta. 

Lokalbuss videre til Lom. Bussbytte og videre til Sognefjellshytta. Se rutetider på Entur.no (nasjonal reiseplanlegger for offentlig transport). 

For tog til Otta se også SJ Nord, for lokalbuss se Innlandstrafikk og for ekspressbuss se vy.no

Med bil: Det er bilvei helt fram til Sognefjellshytta og bilen kan stå parkert her under hele turen. Bil fra Oslo opp E6 og Gudbrandsdalen til Otta og vestover E15 til Lom, eventuelt videre opp Rv 55 og Bøverdalen til Sognefjellshytta. 

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Kart

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. 

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

  • Gode sko som det er mulig å feste stegjern på. De må være varme og tåle mye vann. Vi er ute hele dagen, uansett vær. 
  • God sekk med plass til alt du må ha med deg på en hytte til hyttetur.
  • Tøfler for bruk inne.
  • Lakenpose.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og førstehjelpsutstyr.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  


Icon Oppmøtested