Go Norsk Friluftsliv to main content
20. aug. 2025

Fra snaufjell ned ville Aurlandsdalen (vs25)

Mer informasjon
Fra snaufjell ned ville Aurlandsdalen (vs25)
IconSted
Icon Tid
Icon Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Icon Kontaktperson

Aurlandsdalen er like spektakulær som det er sagt. Frodig, vill og vakker.

Vi starter turen på snaufjellet - 1.222 moh  - og følger på godt merkede T-stier videre. Storslagen utsikt tilbake mot Hardangerjøkulen får vi på vår vei opp mot Sankt Pål. Og etappene videre til Geiterygghytta, Steinbergdalen, og Aurlandsdalen Turisthytte er praktfulle. I selveste Aurlandsdalen, «dalen over alle daler»,  vandrer vi i spennende kulturlandskap. Stien følger gamle kløvstier,  og enkelte partier på brede hyller i fjellsiden, forbi nedlagte gårder og bosettinger. Det blir vestlandsnatur i fullt monn!

Meld deg på en av Norges aller vakreste turer!

Tourinformation in english

Program:

Onsdag 20/8: Finse stasjon (1222 moh) - Geiterygghytta (1.229 moh), ca 15 km/5 t.

Oppmøte på Finse stasjon kl 12.40.  Fra Finse stasjon går vi opp til Klemsbu (1600 moh). Vi får en fantastisk utsikt tilbake mot Finse og Hardangerjøkulen (den sjette største isbreen på Norges fastland). Den T-merkede stien fortsetter nedover og videre øst for Omsvatnet og langs Geiteryggvatnet til Geiterygghytta.  I og med at turen starter litt utpå dagen, kan det hende vi får middags-bordsetting nummer to. Vel framme på Geiterygghytta blir det felles samling med presentasjon og informasjon om turen videre. 

Torsdag 21/8: Geiterygghytta - Steinbergdalen Turisthytte (1.060 moh), ca 10 km/ca 4 timer

Å ha god tid til frokost er luksus! Den tiden tar vi oss i dag, da turen til Steinbergdalen er en behagelig, passe lang distanse. Så behagelig at vi gjerne tar en avstikker opp på Bolhovd (1.507 moh) på vei mot neste hytte.

På Steinbergdalen tar vertinne Solveig oss i mot og byr på middag og gode senger. Om kvelden samles vi til informasjon om neste dags tur.

Fredag 22/8: Steinbergdalen - Aurlandsdalen Turisthytte (820 moh), ca 10 km/ca 4 t.

Etter en god frokost pakker vi nistepakke og termos i sekken og starter turen.

Stien idag fortsetter i en frodig fjellside og krysser elver på helårsbroer. Siste stykket går gjennom noe skog mot Aurlandsdalen Turisthytte og vi begynner allerede nå å ane villskapen vi har foran oss på neste etappe.

Vel framme blir det middag og en god hvil på tunet eller inne i peisestua. Her skal vi bo i to netter. 

Lørdag 23/8: Aurlandsdalen Turisthytte - Vassbygdi, ca 15 km/6 t. 

Denne klassiske fotturen ned Aurlandsdalen er viden kjent. Aurlandsdalen representerer noe av det vakreste og mest storslagne i norsk natur. Stupbratte fjell kaster seg loddrett ned i dype elvegjel, og på toppene er det panoramautsikt. Små bekker og mektige fosser - nedlagte gårder og gamle støler. Sjelden flora med bl.a. Fjelldronningen, en av våre vakreste fjellblomster. Nesten 500 plantesorter finnes i dalen som er et eldorado for blomsterelskere. Rutebuss fra Vassbygdi kl. 17.30  tilbake til Aurlandsdalen Turisthytte. Der venter middag og en god stol for støle bein.

Søndag 24/8: Dagstur og hjemreise.

Turen avsluttes på hytta etter frokost, slik at deltakere som skal via Ål rekker bussen fra Østerbø/Aurlandsdalen Th kl. 9.15. 

Anbefaling: Bli gjerne en natt til på Aurlandsdalen turisthytte og få en ekstra dagstur i området.


Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.


PRAKTISK INFO

Pris:Kr 6.700,- fra Finse/til Aurlandsdalen Turisthytte
Ikke-medlems-tillegg: Kr 1.500

Bli medlem

Turpakken inkluderer:Overnatting, turledere, buss fra Vassbygd, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), 
Unntak: 
Første dag kun middag
Siste dag kun frokost + niste termos

Husk stor matpakke til første dag. Det kan bli sen middag da det antakelig blir bordsetting nr to på Geiterygghytta.

Maks antall deltakere12

VelkomstbrevSendes deltakerne 1-2 uker før turstart. 

Gradering av turenKrevende
Det er viktig at du setter deg inn graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/turbeskrivelsen

OvernattingDeltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose.

HytteneGeiterygghytta
Steinbergdalen
Aurlandsdalen

Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene. Sovepose kan ikke benyttes. Sengetøy kan leies direkte på hyttene.

MatallergierGi beskjed ved påmelding!

Adkomst/reiseveiMed offentlig transport fra Oslo:
Tog fra Oslo S til Finse. 
Hjemreise med buss fra Østerbø til Ål stasjon. Tog/buss fra Ål. 
Se rutetider på entur.no eller VY.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Parkering på Ål stasjon.

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Verken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

Kart og ruteinformasjonTurkart Skarvheimen Aurlandsdalen 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, eller på Nettbutikken

UtstyrAv sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Viktig informasjon om DNT-turer "Viktig informasjon - fellestur"


Vilkår for deltakelse på DNT-turVilkår for deltakelse på DNT-tur.
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene.

TurledereVåre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmålSe vår faq om fellesturer.

vs25 fjell25

Icon Oppmøtested