Velkommen til den første friluftskulinariske helga på Vakkerstøylen!
Denne helga skal vi både sanke bær og sopp, fiske og lage mat i vedovn, på bål og i kokegrop. Vi får innføring i hvordan vi lager kokegrop og ikke minst hvordan vi etterlater oss terrenget som om det var urørt. Ved til bålet sankes i skogen ved hytta, der vi finner døde kvister og greiner.
Program for helga:
Fredag:
NB Oppmøte på Kabben kl 11
Bru på Tunga var tatt av isen i vinter så vi må går fra Kabben så vi trenger litt lengre tid å går .
Vi går inn i felleskap. Vi skal ha med en del råvarer innover, rundt 2 kg/person, så pass på å ha litt ekstra plass i sekken. Alle må hjelpe til med å bære. Terrenget langs Ulvådalsvatnet er fullt av både bær og sopp, og vi sanker på veien innover. Ta med to poser - en til bær og en til sopp.
Når vi kommer til hytta skriver vi oss først inn i porotokollen, deretter blir rommene fordelt og vi begynner med henting av vann og fyring i ovnen. Når dette er gjort og det er ro i gruppen vil turlederne informere om hva helga skal inneholde. Deretter fortsetter vi med rigging av bålplass, tilbereding av middag på bål og baking. Så spiser vi det vi har laget og koser oss utover kvelden.
Lørdag
Vi spiser frokost sammen og fordeler oss deretter i grupper.
Fisking: Jan Arne tar de som er interessert i å fiske og gir godt tips og råd, så fisker vi forhåpentligvis noen flotte ørreter til forretten.
Baking: Elisabeth tar de som er interessert i baking og gir tips og råd om baking i vedkomfyr, peis og grop, samt forberedelser man kan gjøre hjemme. Så bli det baking av brød og noe godt til kaffe/lunsj.
Mat i grop og på bål: Tony forklarer litt om matlaging i grop og på bål, deretter graver vi grop og gjør maten klar.
Sanking av sopp og bær: Sissel tar med seg de som er interessert i å plukke bær til dessert og sopp til middag.
Bålkaffe til lunsj med bakst.
Dagens anstrengelser resulterer i treretters middag på kvelden. Alle hjelper til med servering, oppvask osv. Etter middagen blir det fjellquiz og annen moro.
Søndag
Vi spiser frokost sammen og smører niste.Turlederne svarer på spørsmål og tar imot tilbakemeldinger.
Opprydding av bål og grop, vasking av hytte. Så takker vi for oss og går tilbake til Tunga, forhåpentligvis fulle av inspirasjon til mer matlaging i det fri!
Det er selvfølgelig mulighet til å være på Vakkerstøylen til lunsj og fiske mer eller gå tur.
Utstyr: Pakk det som trengs basert vær og forhold. For at vi kan redusere oppvasken oppfordrer vi alle til å ta med turkopp, fat og bestikk.
Pris: Prisen inkluderer mat, overnatting og turledelse.
Turledere: Tony Hayers, Elisabeth Hjelmeset, Jan Arne og Sissel Hegglund
"Turkatalog2025"