Finnes det en bedre måte å bruke skoleferien på enn ute i naturen? Velkommen til Friluftsskolen med DNT Oslo i uke 27 (mandag til fredag).
Dette er en sosial, lærerik og utfordrende uke i skoleferien! På Friluftsskolen kan du bli med på nye utflukter og aktiviteter hver dag.
MERK: Dette er påmelding til gratisplasser! Disse plassene er dekket av Bufdir og tilbys barn fra familier med lavinntekt og/eller andre årsaker til at man ikke har mulighet til å betale for deltagelse. Om du ønsker at ditt barn får dekket deltakeravgiften, kontakt oss på naerfriluftsliv.oslo@dnt.no/ 22 82 28 00 så får du tilsendt en rabattkode du kan bruke i påmeldingen. Om du skal betale deltakeravgift som normalt må du melde på barnet ditt her: https://aktiviteter.dnt.no/register/friluftsskolenioslo1013aruke261_24012025014425
I løpet av uken skal vi padle kajakk, bade, prøve packraft, buldre, oppleve turer, lek og aktiviteter i turfellesskap. Dette er en god mulighet til å bli kjent med mange andre friluftsinteresserte jevnaldrende, samtidig som du får et innblikk i DNT sitt varierte tilbud for deg som er ungdom.
Merknad: Det kan det forekomme endringer i programmet på kort varsel.
Program: Vi møtes i bakgården i Storgata 3, Tursenter DNT Oslo og Omegn, hver morgen klokka 09.00. Avslutning på samme sted klokka cirka 15.30. Se etter turleder i rød T-vest. Foreldre kan få telefonnummer til turleder, dersom det er behov for å gjøre ytterligere avtaler.
Dag 1 - Markatur til Lutvann med bading og mat på primus
Her får vi utforske blåstier og lek i naturen. Lutvann er en perle i Østmarka og her skal vi lage "camp" for en dag. Blåstien er merket fra Trosterud T-banestasjon og vi går mot Lutvann strand. Turen byr på spennende natur og flotte utsiktspunkter. I området nær stranda finner vi et sted å være for dagen med hengekøyer, mat og bading. DNT står for maten på primus, men ta med matpakke og drikkeflaske.
Dag 2 - Packrafting på Sognsvann
Har du sett på 71 grader nord eller Monsen på villspor? Packraft er et fantastisk og morsomt fremkomstmiddel for å kunne benytte vannveien i Marka. En packraft er veldig stabil og behagelig å sitte i, men den går ikke så fort som en kajakk. På denne turen skal vi utforske Sognsvann på og i vannet. Ta med ekstra håndkle og skift!
Dag 3 - Buldring i Østmarka
Vi tar med oss buldrematter ut i Marka og forsøker oss på buldring. Vi drar til Ulsrud og prøver oss på kjente buldre-utfordringer. Om vi får tid tar vi også turen til Kjerringhula, og kanskje et bad i Ulsrudvann.
Dag 4 - Tur til Barnas Turlags eget anlegg: Sæteren gård
Sæteren gård er barnas eget tursted, og et skikkelig eldorado! Her prøver vi kanskje hinderløypa i trærne, tar en tur i utkikkstårnet, eller tester pilelabyrinten. Vi får også tid til å spille ballspill, brettspill eller lage vår egne lange vannsklie til nedkjøling!
Dag 5 - Maritimt friluftsliv på Langøyene
Langøyene er en av de unike øyene i Oslofjorden og har har i de siste årene fått en del oppgradering. Her skal vi hygge oss med lek og moro, bading, SUP, kajakk, og sosialt samvær. Vi tar rutebåten ut til Langøyene (oppmøte/avslutning i Storgata 3 som vanlig)
Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!
Generell informasjon:
Pris: Gratis. Disse deltagerplassene dekkes til barn som har behov for det.
MERK! Deltakerne må betale aktuelle kollektivreiser selv. Alt er innenfor sone 1.
Medlemskap i DNT:
Medlemskap i Barnas Turlag (0-12 år) koster kun 150 kr/ kalenderår. Det lønner seg å være medlem i DNT om du skal delta på flere av våre turer. Les mer og meld deg inn her.
Økonomisk støtte:
Vi prøver gjennom ulike tilskuddsordninger å tilby gratis aktiviteter og dekker deltakerprisene på flere fellesturer slik at vi senker terskelen for deltakelse på disse turene. På Friluftsskolen deler vi også ut gratis plasser til lavinntektsfamilier og/eller barn som står i fare for å falle utenfor samfunnet av andre årsaker. Trenger du, eller kjenner du noen som har behov for støtte og har lyst til å være med oss på tur ber vi deg ta kontakt med naerfriluftsliv.oslo@dnt.no/ 22 82 28 00.
Aktivitetsledere/Turledere:
Vi håndplukker lederne som skal være med på denne leiren. Alle har solid erfaring med friluftsliv og er vant til å ha ansvar for og aktivisere barn og unge på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne har et felles ansvar for at program og aktiviteter justeres etter deltakernes ferdighetsnivå og behov, og at alle som er med får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med DNTs verdier.
Utstyr og bekledning:
Normal bekledning for en dagstur i Marka anbefales. En liten sekk med vann, matpakke og passende tøy for dagen + skift er lurt. Det bør holde med en sekk på 20-30 liter. Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.
Vi anbefaler følgende:
- Klær egnet for dagens aktiviteter og vær
- Ett fullt skift
- Ekstra genser/ jakke ved behov
- Regntøy hvis det er meldt regn
- Sitteplate
- Badetøy
- Håndkle
- Solkrem
- Vannflaske
- Matpakke (vi er mye i aktivitet og barna trenger erfaringsvis ekstra mat så pakk litt ekstra stor matpakke)
- Ekstra energipåfyll (eks. nøtter, frukt og liknende)
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister.
Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io
Alder: Alder er satt til 10-13 år og skal overholdes. Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse. Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.
Fotografering: Vi ønsker å ta bilde av barn og voksne når vi er på turer. For å få lov til dette trenger vi samtykke av dere som foresatte. Vi tilstreber å ta bilder der barna ikke er gjenkjennelige/ tette portrettbilder, og vi noterer aldri navn på barnet. Vi gir ikke fra oss rettighetene til bildet, og bildet skal fremstillet barn/ voksne fra en god side. Bildene vil kunne publiseres på DNTs nettsider og i våre sosiale medier.
Mer informasjon: Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter dersom du har spørsmål om turen eller om utstyr. Telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 15.30. E-post: info.oslo@dnt.no
Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss. Du og dine foresatte må lese gjennom ordensreglene og fylle ut et helseskjema i forkant av oppmøte.
Kategori: BTnær