Go Norsk Friluftsliv to main content
19. juli 2025

Grønne daler og blå breer i Jotunheimen (vs25)

Mer informasjon
Grønne daler og blå breer i Jotunheimen (vs25)
IconSted
Icon Tid
Icon Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Icon Kontaktperson

Full turpakke, med betjente hytter, nydelig stier i spektakulære Jotunheimen vest, og en magisk flott bretur over Smørstabbreen. Her er det bare å finjustere formen å melde seg på. Turlederne Hans Erik og Heidi ser fram til å vise vei.

Program

Lørdag 19/7 Ankomst Leirvassbu (1.420 moh)
Vi møtes i Lom kl. 16.30. Ekstrabuss helt fram til Leirvassbu. 

Middag og samling på kvelden for orientering om turen og presentasjon av hverandre.

Søndag 20/7 Leirvassbu - Skogadalsbøen (831 moh), ca 20 km/ca 7 timer

Etter en god frokost på Leirvassbu med nistepakke-smøring, tar vi på oss sekkene og starter dagens tur. Den bærer bortover og nedover Gravdalen og nydelige Storutladalen - hele tiden med de fantastiske Hurrungane midt imot. Så brekker stien nedover de siste kilometrene i spredt løvskog mot Skogadalsbøen. Skogadalsbøen ligger som et smykke i Utladalen, og er en plass utenom allfarvei, omkranset av de villeste fjell Jotunheimen har å by på. Nyt kvelden på tunet eller inne i den koselige peisstua.

Mandag 21/7 Skogadalsbøen-Krossbu (1.260 moh), ca 18 km/ca 6-7 timer

Det er ikke hver dag du våkner opp langt unna bilveier og kraftledninger, så ta gjerne en tur ut på tunet før du går til frokost og innta stemningen i dalen.

Fotturen starter gjennom skogen, før vi krysser brua over Utla. I vakkert terreng oppover Vetle Utladalen går ferden videre. Turen er lettgått på tross av noen hundre meters stigning. Etterhvert får vi Smørstabbtindene og - breen i sikte før vi rusler ned til Krossbu Turisthytte. Noe kaldt å drikke på trappa her før middag er alltid en god avslutning på turdagen. 

Tirsdag 22/7 Krossbu - Leirvassbu over breen,  ca 8 timers-tur.

Idag kan vi glede oss til en fottur over selveste Smørstabbreen. Det er ikke lange biten fra Krossbu til foten av Bøverbreen - som er brefallet vi skal gå opp. Der blir det på med breutstyret, og i følge med brefører er det bare å la seg imponere over underlaget -  og toppene som omkranser breen. Høyeste punkt på breen er ca 1.860 moh.

Vel framme på Leirvassbu er ringen sluttet. Ha en finfin kveld sammen med turgjengen.

Leirvassbu er 150 år i 2025.

Onsdg 23/7 En topptur og hjemreise

Idag kan vi enten gå en tur på egenhånd, ta det helt med ro med en bok på hytta eller bli med turleder på en topptur til en av de nærmeste 2000 metrene - Kyrkja (2.032 moh) eller Stetinden (2.020 moh). Ekstrabussen har avgang kl. 14.00 og vi avslutter turen i Lom. Den som skal videre til Otta/Oslo rekker rutebussen fra Lom.


Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.


PRAKTISK INFO

Pris:Kr 8.900,-  fra/til Lom
Ikke-medlems-tillegg: Kr 1.500

Bli medlem

Turpakken inkluderer:Overnatting, turledere, ekstrabusser, breføring, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), 
Unntak: 
Første dag kun middag
Siste dag kun frokost + niste termos

Maks antall deltakere12

TurledereHans Erik Lenvei og Heidi Larsen
VelkomstbrevSendes deltakerne 1-2 uker før turstart. 

Gradering av turenKrevende
Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/turbeskrivelsen.

OvernattingDeltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose.

HytteneLeirvassbu
Skogadalsbøen
Krossbu

Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene. Sovepose kan ikke benyttes. Sengetøy kan leies direkte på hytta/ene.

MatallergierGi beskjed ved påmelding!

Adkomst/reiseveiMed offentlig transport fra Oslo:
Buss fra Oslo bussterminal til Lom.   Se rutetider på entur.no eller nor-way.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil til Lom

Ekstrabussen er en del av turpakken og kan ikke velges bort om du ønsker å kjøre egen bil helt fram.

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Verken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

Kart og ruteinformasjonJotunheimen 1:50 000 (Calazo)
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, eller på Nettbutikken

UtstyrAv sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer


Viktig informasjon om DNT-turer "Viktig informasjon - fellestur"


Vilkår for deltakelse på DNT-turI påmeldingsskjemaet finner du link til vilkår for deltakelse på DNT-tur.
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene.

Husk å tegne egen reiseforsikring gjennom et forsikringsselskap.

TurledereVåre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmålSe vår faq om fellesturer.

vs25 fjell25

Icon Oppmøtested