Go Norsk Friluftsliv to main content
06. juni 2025

Klatresamling Agdenes pinse 2025 - TTF

Mer informasjon
Klatresamling Agdenes pinse 2025 - TTF
IconSted
Agdenes
Icon Tid
Icon Arrangør
Trondhjems Turistforening
Icon Kontaktperson

Bli med fjellsportgruppa i TT på klatresamling, med den veletablerte klatrehytta under Kaldklovaveggen som samlingspunkt!

Når vårkveldende blir lange og lyse, legger TTF tradisjonen tro opp til klatresamling på Agdenes. Kaldklovahytta, er i ferd med å bli et Mekka for regionens kileklatrere!

Og Agdenes og omkringliggende kommuner har virkelig mange kystklatreperler. Både boltede og naturlig sikrede ruter finner du på Kaldklova-veggen, vis-a-vis hytta. Tradperlen Gravvikheia, nærklippen Kaldklova og noe mer ukjente Kamsheia ligger innenfor kort avstand ytterst på Agdeneset. 

Treffet vårt på Kaldklovahytta er definert som en «samling» i henhold til DNTs veileder for turplanlegging og kompetansebehov ved fjellsportaktivitet. Dette betyr at alle turer planlegges og gjennomføres i deltakernes egen regi uten organisert turleder, og det blir ikke gitt noen organisert opplæring. Mer om dette under KRAV TIL DELTAKERNE nedenfor.  

Dette er den perfekte anledningen for deg som vil bli kjent med nye klatrevenner og har lyst til å bli med å klatre - kanskje spesielt trad?! Det kan være en fin oppfølging av et kurs fra inne-til-uteklatring, et kileklatrekurs, og deg som trenger å praktisere sammen med andre klatrere med samme eller mer erfaring. Eller for deg som har tradutstyr i boden og kompetanse i banken, men har sett klatrevennene dine droppe ut fra verdens beste aktivitet. Bli kjent med nye og gamle klatrevenner gjennom TTF.


PROGRAM

Fredag 6. juni:

Kjøretid fra Trondheim er ca 1,5 timer. Fredag kveld har vi en meet&greet med teltoppsett – hvor vi blir litt bedre kjent. Gjennomgang av erfaringsbakgrunn, klatreønsker og mulighet for å teame opp med andre om du ikke allerede har avtalte klatrepartnere. Vi samles senest kl 20, slik at alle får mulighet til å planlegge sin tur påfølgende dag. Hytta blir treffsted, og det vil være mulig å benytte kjøkkenfasiliteter her, samt regionens flotteste utedo. Det er mulig å telte rundt hytta.  

Lørdag 7. søndag 8. og mandag 9. juni:

Klatreaktivitet i egne taulag. På kveldene har vi debrief, skryting og sosialisering. Vi diskuterer aktuelle turer påfølgende dag i fellesskap, samt anekdoter som kanskje allerede har oppstått som følge av dagens klatring. Turmål fremmes av deltagerne etter egne ønsker og ferdigheter, og etter vær og forhold. Vi fordeler oss så på mindre grupper der deltagerne selv planlegger og gjennomfører sin tur. På morgenen gjør man gjerne en siste vurdering av turplanene ut fra aktuelt vær. Hjemreise mandag etter klatreaktivitet. 

Ved vanskelige værforhold, har vi muligheten til å søke ly i klatrehall på Brekstad eller Orkanger. Men klippene på Agdenes tørker fort, og denne samlinga pleier å være benådet med godt vær. Og alltid bading i kulpen på toppen av Kaldklovafjellet for ferskvannsbadere, og på Storvatnet badeplass for brakkvannsbadere. 

KRAV TIL DELTAKERNE 

Dette er altså en «samling» i henhold til DNTs veileder for turplanlegging og kompetansebehov ved fjellsportaktivitet. Samling er et arrangement hvor fjellsportgruppa organiserer samkjøring og treffpunkt, men hvor selve turene/aktiviteten skjer på eget initiativ og ansvar. Fjellsportgruppa har dermed ikke arrangøransvar for de enkelte turene, og det er ikke en turleder/instruktør på samlingen. Koordinatorene ivaretar praktiske funksjoner, og er behjelpelige med å formidle kontakt for de som trenger klatrepartner. 


Et av minimumskravene for å kunne delta er at man innehar brattkort. Videre er det et minimumskrav for å delta at man er innforstått med hva overgangen fra innendørs- til utendørs klatring innebærer, og at klatring er forbundet med å måtte håndtere risiko. Utover taubruk og sikringsprinsipper må deltakerne selv være i stand til å vurdere hvilke klatreruter og grader man behersker, samt derunder avklare rolle i taulaget med tanke på leding og følging. Ved påmeldingen blir du bedt oppgi om du kan lede eller ønsker å følge, om du har alt av sikringsmidler, samt hvilken grad du er komfortabel med å klatre. Under disse forutsetningene vil turdeltakerne selv ha ansvar for planlegging og gjennomføring av hver enkelt tur sammen med eget taulag. Er du usikker, nøl ikke med å ta kontakt med koordinatorene om dette :)


UTSTYR 

  • Personlig utstyr for klatring 
  • Tau 
  • Sikringer
  • Hjelm
  • Klatrefører 
  • Noe førstehjelpsutstyr 
  • Det som er nødvendig for et vellykket campingliv


ØVRIG INFORMASJON 

Overnatting: 

Telt rundt Kaldklovahytta, som kan benyttes til kjøkken om ønskelig. Alle kan benytte det som kanskje er den koseligste utedoen i DNT-systemet!


Mat:

All mat ordnes av hver enkelt deltaker. Det er opp til hvert enkelt telt- eller billag å organisere felles middager, om ønskelig. Husk at du må medbringe vann til hytta. Vanndunk kan fylles på ferjeleiet på Valset.


Transport:

Transport er normalt med privatbiler, koordinatorer kan foreslå kjørelag. Gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil og hvor mange passasjerer det er plass til. Det går også an å reise kollektivt med båt til Brekstad, ferje over til Valset, og rusle opp fra ferjeleiet.


Kostnader:

Kjørekostnader fordeles innad i billagene (kr. 5 pr. km, i tillegg til parkering og bompenger) Disse utgiftene fordeles på alle i bilen – inkludert sjåføren.


Kart: 

Klatreføreren Trønderrock har det man trenger. Kjøpes i butikk eller leies på Folkebiblioteket. Vi har også noen laminerte førere for Kaldklova og Gravvikheia på hytta. (Det har kommet til nye versjoner av førerne for Kaldklova, Gravvikheia og Kamsheia, som sikkert kan deles blant deltakerne.)


PÅMELDING

Maksimalt 20 personer.


Kontaktinfo koordinatorer:


Icon Oppmøtested