Bli med på en flott langtur rundt Rosskreppfjorden og la deg begeistre av alt det vakre Setesdalheiene har å by på! En hytte- til hyttetur hvor vi vandrer i varierende høyfjellsterreng og legger ruten slik at vi får besøkt noen av DNT Sør sine sjarmerende hytter også. Det ryktes om at Bossbu har den flotteste solnedgangen! Vi krysser fjellstøvlene for deilig sommervær og pakker med oss badetøy.
Onsdag
Vi kjører med privatbiler fra Stavanger onsdag morgen kl. 09.00 til demningen ved Rosskreppfjorden. Turen går inn Ramsdalen. Ruten fortsetter i nordvestlig retning opp gjennom dalen til Austre Skjerevatn (947moh), Vestre Skjerevatn (983moh) og Åklævatnet (1025moh). Elva følges videre over til Mæ sunnå (1052moh), hvor løypen krysser isen i nordlig retning og deretter skrår nordvestover for å passere Bekkjedalsknuten og Anglaugknuten på vestsiden. Det bærer videre slakt nedover i samme retning gjennom Anglaugdalen. Ved enden av dalen dreier løypen nordover og passerer vest for Knudane på vei ned til Taumevatn Turisthytte (792moh) som ligger i sørenden av Taumevatn (784moh).
ca. 14 km, ca 5 timer.
Torsdag Taumevatn - Kringlevatn
Ruten går forbi sørenden av Taumevatn og passerer en sammenrast dyregrav; plassert mellom berget og vatnet. Stien fortsetter opp draget øst for Oselega hvor bekk steingås eller vades ved høy vannføring. Veidelet for turen via Endefiske. Videre jevnt oppover grusbakker og gjennom fjellbjørkeskog til Tarjeisånæ som krysses på helårsbro. Etter å ha passert en liten fjellrygg kommer du til utløpet av Storevatn. Elva krysses på helårsbro. Videre i lettgått terreng på vestsiden av Storevatn fram til hyttetunet. 7,1 km , 3 timer. Her spiser vi før turen går nordover i lettgått høyfjellsterreng langs vestsiden av Varetjørn. Videre langs den gamle Skinnveien og mot det høyeste punktet på ruta, Varebrotet (1150 moh.) Deretter følges løypa fram til stidelet mot Bossbu, og gjennom frodig terreng fram til hytta.
19,9 km, ca 9 timer.
Fredag Kringlevatn - Bossbu
Dette blir en lang dag. Vi starter tidlig slik at vi har hele dagen pluss litt på oss. Vi returnerer litt av turen fra i går, sørover til stidelet til Storevatn. Herfra østover og til vad over Ljosåni. Ved stor vannføring kan det være vanskelig å komme over elva. Videre bratt opp over nordenden av fjellmassivet Rjuven til høyeste punktet på ruta (ca. 1340 moh.). Så mer mot sørøst. Bratt ned Heimre Skammestigen til Skammevatnet. Vad over elva her. Videre i kupert terreng til Bossbu.
20,7 km, ca 9/10 timer
Lørdag Bossbu - Svartenut
Etter to lange dager, får vi en kortere tur til Svartenut. Vi bruker tiden, og stopper og tar oss et bad i finværet. Er det noe mer futt i beina, tar de som vil en liten ekstra tur i nærområdet. Over fin hengebru et par hundre meter sørøst for hytta. Videre i lettgått gressbevokst terreng. Over Auguntjørnristi og bratt ned til Auguntjørnstøylen (i bruk til 1950-årene). Flatt og lettgått ut dalen til Svartenut. Her må vi selvfølgelig ta oss en dusj i fossen rett ved hytta eller et mer avslappende bad, så ta med badetøy!
10,1 km, ca 5 timer
Søndag Svartenut - til sivilisasjonen og Brokke-Suleskar vegen
Sommerbrua over Risåni like ved hytta blir lagt ut i juni og tatt inn i slutten av september. Lang slak motbakke sørvestover, ned til Risåkvæven og over til Skrubbsåni som vades lett. Videre ut til Øvre Kleivi og stidelet til Evardalen. Herfra opp et bratt skar i Svartløkjefjellet med godt utsyn mot Evardalen. Så ned en bratt dal og forbi den karakteristiske Kyrkjeknausen, en spiss kjegleformet knaus. På vestsida av Ivlungsvatn er det myrlendt. Til Brokke-Suleskarvegen.
Ca. 14 km, ca 6 timer
Planleggingsmøte
Torsdag 7. august kl. 18.00 i STFs hvite hus på Jernbanelokket. Adresse Olav V's gt 18.
Turledere
Hege Jåsund (992 66 649) Marie Nøkling og Astri
Prisen dekker
Turledelse, overnatting, grøtfrokost, middager, samt administrasjon. Deltakerne må selv sørge for tørrmat, niste og termos. Vi legger opp til samkjøring og kostnad for dette kommer i tillegg. Kostnad for privatkjøring er kr 3,50/km pluss eventuelle ferjer og bomavgift som deles på alle inkludert sjåføren.
Pakkeliste
Av sikkerhetsmessige årsaker må deltakerne ha egnet utstyr og bekledning for årstiden. Sjekk ut DNTs pakkeliste for sommer slik at du er godt forberedt til fellesturen. Se også DNTs video med tips om hvordan pakke sekk.
Pakk i stor sekk og ta med vanlig turutstyr, hodelykt (med nye batterier), termos, tørrmat for frokost og lunsj (matpakke), sengetøy (eller lakenpose/tynn sovepose) og godt fottøy (fjellstøvler, ikke joggesko).
Kjekt å ha med:
Badetøy og håndkle. Det det dere ellers måtte ønske å drikke til/etter middagen på lørdag.
Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.
Utstyr og kart
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter eller leie fra Frilager.no.
Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger