Go Norsk Friluftsliv to main content
27. juni 2025

Rundtur i Sognefjellet Sognefjellshytta- Fannaråkhytta (2068 moh)-Skogadalsbøen- Sognefjellshytta

Mer informasjon
IconSted
Lom
Icon Tid
Icon Arrangør
DNT Lillehammer
Icon Kontaktperson

Bli med på tur fra Sognefjellshytta -Fannaråki-Skogadalsbøen og tilbake til Sognefjellshytta. Fra Sognefjellshytta til Fannaråki via Fannaråkkreen. Fannaråkhytta er Norges høyest beliggende turisthytte, 2068 moh

 

Dag 1: Fredag

Tur fra Sognefjellhytta til Fannaråkhytta via Fannaråkbreen og nordryggen. Vi avmarsj kl: 11:00 turen er ca, 12km og tar ca 6 timer pluss pause. Fannaråkbreen er en relativt lett snødekket bretur. Total stigning ca 670meter

Fra toppen har du et rundskue uten like, mot Galdhøpiggen og Glittertind i det fjerne, og de majestetiske Hurrungane rett i sør. I nord og vest ser du Breheimen og Jostedalsbreen.

 

Dag: 2 Lørdag

Turen ned fra Fannaråkhytta til Skogadalsbøen er kanskje blant de vakreste fotturene vi har her i landet. Med Spektakulær utsikt, frodig natur og den vakre Utladalen garanterer vi en fantastisk turopplevelse.

Tur fra Fannaråken til Skogadalsbøen. Vi avmarsj kl: 9:00 turen er ca, 11km og tar ca 6 timer pluss pause. Topptur (bratt nedstigning). Fra Fannaråkhytta går stien østover og nedover platået. Etter stikrysset mot Fannaråkbreen blir det brattere etterhvert og stien slynger seg ned mot Fannaråkfossen.

 

Dag: 3 Søndag

Skogadalsbøen retur til Søgnefjellhytte avstand ca 14 km ca 5 timer pluss pause. Stigning ca 570 meter.  Vi avmarsj kl: 9:00 og fram Søgnefjellshytta ca 15:00-16:00. Takk for tur og hjemreise.

Ruta går gjennom skogen frem til til Storebrui, helårsbru over Utla. Stidele til Olavsbu og Leirvassbu på østsida av brua og på vestsida til Turtagrø og Fannaråkhytta. Så opp mot nord og over Kongsdøla og Steindøla på helårsbruer, og videre opp til stidelet til Krossbu. Nord for Rundhaugstjennet stidele til Fannaråkhytta. Videre mot nord til Sognefjellshytta. Stien er lettgått, men det er en rute med mye stigning. Det er lagt gangbaner i Vetle-Utladalen der stien går i vått myrområde.

 

Utstyr: 

Gode fjellsko, stegjern, isøks, klatresele, 2 stk prusiksnøre (klemknute), hjelm, vindsekk, solbriller. Lue, votter, ull- og vindtette klær hører alltid med. Mat og drikke for to dager i fjellet. NB. det kan være vanskelig å fylle vann underveis. se DNT sin pakkeliste. De som ikke har alle utstyr kan lånes av DNT Lillehammer 


Vanskelighetsgrad: 

Krevende. Denne turen krever ikke noe spesiell klatreerfaring, men du må tåle høyder og bratt terreng, og kjenne til bruken av utstyret. Det er noe luftige partier på denne turen. Bresprekker, løse steiner og fallulykker vil være en risiko på denne turen.

Deltakeravgift DNT-medlem kr 600,-/ ikke medlem kr 1000, Turavgiften dekker utgifter for turledere.

Overnatting på Fannaråkenhytta og Skogadalsbøen, samt mat bestilles av DNT Lillehammer, men deltakerne betaler selv.

?Maks antall deltakere: 10 (minimum 6 for at turen skal bli gjennomført).

Icon Oppmøtested