Go Norsk Friluftsliv to main content
17. aug. 2025

Tur og badstue i Jotunheimen 60+ (vs25)

Mer informasjon
Tur og badstue i Jotunheimen 60+ (vs25)
IconSted
Icon Tid
Icon Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Icon Kontaktperson

For en kombinasjon for badstu-frelste og turglade fjellfolk passert 60 år!

I tøffe Jotunheimen finner vi stier og hytter mellom stupbratte fjell og vakre innsjøer. På denne turen skal vi ligge to netter på selvbetjeningshytta Torfinnsbu og to netter på Gjendebu. Vi får testet ut den lekre badstua på Torfinnsbu to kvelder om vi vil, og samtidig få nydelige og friske turer i spektakulært landskap.

Har du gode fjellstøvler, er i god fysisk form, elsker badstue med solnedgang og vant til å bære sekk på fjelltur, er det bare å melde seg på! 

PROGRAM

Søndag 17/8: Oppmøte Bygdinstøga, fottur til Torfinnsbu (1.060 moh),  ca 15 km/ca 4-5 timer

Deltakere og turledere møter på Bygdinstøga kl. 13.00. Vi går turen inn til Torfinnsbu, en vakker tur langs vannet, der man etterhvert får Torfinnstind (2.118 moh)  i sikte. Vel framme blir det middag og badstue, eller kanskje i motsatt rekkefølge. Det er deltakerne sammen med turlederne som avgjør! 

Båten, M/S Bitihorn, går kl. 13.30. Ankomst Torfinnsbu kl. 14.15. De som ønsker å ta båten, kan gjerne gjøre det. Den må da bestilles og betales av hver enkelt.

Vi benytter resten av sommerkvelden til å bli bedre kjent med hverandre og dagene som ligger foran oss.

Mandag 18/8:  Dagstur fra Torfinnsbu - ca 15 km

En deilig frokost - "plukket" fra proviantlageret - inntas inne eller ute på tunet. Dagens tur går opp vakre Langedalen med store muligheter for et bad i Galdebergtjernet (1.505 moh) eller i Langedalstjernet. Rundt tjernene stikker høye tinder opp rundt oss. Vel nede ved Bygdin igjen, venter et bad før badstua igjen fyres opp til en velfortjent hvil og varme.

Kvelden og kjøkkenet er deres!

Tirsdag 19/8: Torfinnsbu-Gjendebu (990 moh), ca 15 km/ca 5 timer

Bruk gjerne god tid på frokosten og kaffekoppen på trappa. Dere har god tid på dagens etappe til Gjendebu, som går gjennom ville og vakre Svartdalen. Hold øyne og ører åpne for lyd og bevegelse av dyr og fugler. 

Gled dere til å komme ned mot Gjende og Gjendebu. Her er det frodig og fargerikt og stor kontrast til høyden dere kommer fra! Kanskje får dere følge med kyrne det siste stykket inn til hytta.

Middagen idag står vertskapet på Gjendebu for. Ha en hyggelig kveld med deres nye turvenner.

Onsdag 20/8: Bukkelægeret - rundtur, ca 15 km/ca 5-6 timer.

En fin og spektakulær tur venter oss i dag. Ja, turen er bratt opp selveste Bukkelægeret, med vaiere underveis å holde seg fast i. Fordelen med å ha fjellveggen så nær hodet er at vi legger ekstra godt merke til alle plantene som vokser her. Faktisk er området kjent for sine mange og unike arter. Høyeste punkt på turen er ca 1.540 moh, og det er litt av en utsikt vi får på toppen. Nyt utsikten og turen som etterhvert går nedover i Storådalen. Og kanskje dukker det opp en mulighet for å bade igjen.

Siden middagen blir servert ikveld, har dere god tid på turen, og til å nyte kald drikke på tunet før det ringer i matbjella.

Torsdag 21/8 Hjemreise

Vi spiser en siste frokost sammen på Gjendebu og takker for turen. Båten tas ut når det passer hver enkelt, så denne dagen kan man velge å reise ut etter frokost, senere samme dag eller bli en dag ekstra.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

PRAKTISK INFO

Pris:Kr 5.200,- fra Bygdinstøga/til Gjendebu
Ikke-medlems-tillegg: Kr 1.500
Bli medlem

Turpakken inkluderer:Overnatting, turledere, badstu, alle måltider (betjente hytter: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), 
Unntak: 
Første dag kun middag
Siste dag kun frokost + niste termos

Maks antall deltakere12

VelkomstbrevSendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turenKrevende
Det er viktig at du setter deg inn i graderingen på turen. Vær særlig oppmerksom på om det stilles krav til ferdigheter og bruk av utstyr. Vurder deretter egen deltakelse på bakgrunn av informasjonen som oppgis i aktivitets-/turbeskrivelsen.

OvernattingDeltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. På selvbetjeningshytta kan det være andre rom.

HytteneTorfinnsbu
Gjendebu

Du kan benytte lakenpose i sengene på hyttene. Sengetøy kan leies direkte på Gjendebu. 

MatallergierGi beskjed hvis du har matallergier ved påmelding!

Adkomst/reiseveiMed offentlig transport fra Oslo:
Buss fra Oslo via Fagernes til Bygdin Høyfjellshotell. En liten rusletur bort til Bygdinstøga.
Hjemreise: Båt fra Gjendebu til Gjendesheim. Buss fra Gjendesheim via Fagernes til Oslo.

Se rutetider på entur.no eller nor-way.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bilvei helt fram til Bygdinstøga. Parkeringsplass mot avgift. Retur: Buss fra Gjendesheim til Bygdin.

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Verken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.

Kart og ruteinformasjonJotunheimen 1:50 000.
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter i Storgata 3 i Oslo, eller på Nettbutikken

UtstyrAv sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer


Viktig informasjon om DNT-turer "Viktig informasjon - fellestur"



Vilkår for deltakelse på DNT-turVilkår for deltakelse på DNT-tur

Husk å tegne egen reiseforsikring.

TurledereVåre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmålSe vår faq om fellesturer.

vs25 fjell25

Icon Oppmøtested